En motiu del centenari del pintor Josep Lluís Arimany el museu de Granollers presenta una exposició en honor seu buscant la mirada més íntima del món femení. I a falta de tenir la seva seu del museu disponible per obres de millora, l’exposició es desplaça a la seu del cinema Edison per presentar una exposició d’una petita mostra de l’extensa obra de l’artista.

Arimany era pediatre, però la pintura sempre el va apassionar. Va ser autodidacte i gràcies a la feina de dibuixant anatòmic aconseguida quan estudiava a Valladolid va adquirir una destresa amb el pinzell i amb el dibuix de gran qualitat i que podem gaudir en totes les seves obres.

Ens enfilem per les escales de l’enyorat Centre Cultural de La Caixa (on havíem vist grans exposicions) per veure un conjunt d’obres, no agrupades cronològicament, però si marcades per un fil conductor, d’una temàtica clara: el món femení, aquestes dones que tant va retratar i amb tanta qualitat.

I també trobem una evolució estilística, d’un anar provant, i anar practicant, perfilant la línia, i després desdibuixant-la, demostrant influències dels grans artistes del segle XX, i reflectint-los a les seves obres…. Hi ha qui hi veu Picasso, i Rothko, i Vermeer, i Sorolla. Entre tots ells els barreja, els adapta i els interpreta, i acaba creant el seu propi estil.

Totes les obres exposades, totes aquestes dones, aquests rostres melancòlics, de mirades perdudes, que ens obren finestres a un món interior, a l’ànima i que ens fan viure a flor de pell sentiments que ens són propis, i que ens connecten amb la nostra pròpia experiència vital.

La prolífica obra d’Arimany es pot veure a les dues vitrines de vidre situades al centre de la sala. Allà hi trobem exposades els catàlegs de moltes exposicions que va fer arreu del territori, i molts dibuixos fets de qualsevol manera i a qualsevol lloc, però d’una gran qualitat.

Aneu i visiteu l’exposició, val molt la pena!!

I busqueu aquell quadre que més us atrapi, busqueu els colors, les mans, els gestos, i pregunteu-vos què us crida l’atenció. Busqueu les mirades, què deuen estan pensant, què tenen en el seu interior, i què hi ha també en el vostre. La connexió serà increïble!!!!

ARIMAN

ARIMANY