Gràcies a les meves bibliotecàries de capçalera, que les truco quan les necessito, que hi són quan fan falta, he trobat dos llibres de fa temps però desconeguts per a mi i que han sigut una petita meravella (corregeixo dues petites meravelles).

La condició era que amb el poc temps que tinc ara quan sóc a casa, el poc temps que tinc per a mi no volia perdre’l amb coses “dolentes”. M’explico: no vull perdre el temps llegint algo que em decepcionarà, no vull gastar el meu preuat temps de lectura en alguna cosa que no m’ompli, que no em deixi alguna cosa. I què puc fer? doncs demanar consell a la Pilar i a la Julieta:

– necessito un llibre que sàpiga segur que m’agradarà, que el temps utilitzat sigui ben administrat.

Fantàstiques elles dues que em recomanen dos llibres, de fa temps, però que tant un com l’altre han format part de la seva vida personal, que hi ha un pòsit a darrera de cada pàgina més enllà de la història en si.

I jo que em deixo aconsellar tranquil·lament i primer un i després l’altre llegeixo dos llibres increïbles!!!!!

“JUNTS I PROU” D’Anna Gavalda de 2004 i “LA SOCIETAT LITERÀRIA I DE PASTÍS DE PELA DE PATATA DE GUERNSEY” d’Annie Barrows, Mary Ann Shaffer del 2008

Hi ha una història personal de la Pilar i la Julieta darrera cada un dels llibres, i ara també hi afegiré la meva. I dels dos han fet pel·lícula (una ben recent) i tot i que no fan justícia 100% a la novel·la, si acosten i molt!

Els dos llibres expliquen històries diferents però totes són històries d’amor, diria jo. Ambientades en espais i temps ben diferents però amb aquell nexe que uneix les persones. Una està situada al París a l’actualitat, l’altre just després de la 2a Guerra Mundial a la petita illa de Guernsey entre França i Anglaterra.

Els dos llibres presenten personatges reals, autèntics, fàcils d’identificar i amb els quals acabes establint una connexió molt real i intensa. I t’enamores d’ells de mica en mica.

Puc dir-vos que l’estona dedicada a aquests dos llibres han estat ben aprofitada, i jo feliç de que així hagi estat!!!!