Una exposició permanent al Museu de Granollers per explicar qui som i qui érem fa 2000 anys. És “In Illo tempore”

Això és el que trobem aquests dies a la sala 2 del Museu de la ciutat. 30 anys d’excavacions a la ciutat que ara han donat forma a aquesta exposició i articulen la història real de la nostra ciutat: qui érem, què fèiem, com vivíem, i com moríem.

Buscar i tornar a mirar allò que fa temps es va trobar sota el subsòl de la ciutat, i que ara amb una nova i renovada mirada ens descobreix la vila que érem el segle I d.C.

La voluntat de trobar un espai ben connectat, a prop del riu, on assentar una petita vila, això va ser el que fa 2000 anys va portar la gent a la nostra ciutat, i al Vallès. I això seria l’origen de Granollers. La família benestant de Barcelona que s’hi instal·la ho fa de manera puntual, però són els treballadors i agricultors, que elaboren vi i cereals, els que realment viuran aquí.

A través d’una vídeo realitzat amb cura i molt clarificador sabem on va començar tot, el què s’ha trobat i reconstruït, a on correspon, i les pedres, els mosaics, i les peces trobades, prenen vida i es fan reals.

Granollers era una vila agrícola, amb espai per viure-hi també (zona urbana, zona rústica), però destinada a la producció de vi principalment, als cereals, a les oliveres. I també hi produïen objectes pel dia a dia de la vida d’aquells primers granollerins i granollerines, i aquests objectes ara retrobats i estudiats ens permeten conèixer la nostra ciutat.

Amb un programa d’activitats paral·leles que sempre són d’una gran qualitat, el Museu de Granollers ens ofereix un trosset de la nostra història, trobat fa temps, però ara desenvolupat amb cura i rigor, i explicat de nou per coneixe’ns molt millor.

Visita super recomanada i obligada!!!!

 

bacus